Контролювати ціни в "ЛНР" буде спеціальний підрозділ при так званому "мінпромторзі"

Окупаційна влада на Луганщині створила спеціальний підрозділ для контролю над цінами при так званому "мінпромторзі ЛНР". Про це повідомляє "мінпромторг ЛНР" у Телеграм 6 лютого.

"У мінпромторзі ЛНР створено підрозділ для контролю цін. В організаційну структуру мінпромторгу ЛНР внесено зміни - створено відділ контролю, який, зокрема, координуватиме діяльність муніципалітетів у частині нагляду за цінами. Законом ЛНР органи місцевого самоврядування наділяються повноваженнями у сфері контролю ціноутворення на окремі види товарів, визначені постановою уряду регіону", - йдеться в повідомленні.

Як уточнила "заступник глави мінпромторгу ЛНР" Валентина Токова, у разі виявлення завищення вартості товару спочатку виноситься попередження, а у разі повторного порушення уповноважений представник місцевої адміністрації складає протокол, який надсилають у "міністерство" для ухвалення рішення.

Раніше повідомлялося, що в "ДНР" оптових постачальників зобов'язали продавати свої товари за зниженою вартістю і дозволили скаржитися на чиновників.

Раніше також повідомлялося, що влада "ЛНР" продовжує штучно регулювати ціни: на низку товарів встановлено граничну вартість.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті