Контрнаступ ЗСУ на півдні України набирає обертів - Міноборони Британії

Контрнаступ ЗСУ на Херсонському напрямку набирає обертів. Про це 28 липня у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Українські війська вже встановили плацдарм на південь від річки Інгулець, а також за допомогою далекобійної артилерії пошкодили щонайменше три мости через річку Дніпро.

Як наголошують британці, від цих мостів залежить постачання захоплених росією територій. Зокрема Антонівський міст, за даними розвідки, непридатний для використання.

"Російська 49-а армія, яка дислокується на західному березі Дніпра, зараз виглядає дуже вразливою. Так само місто Херсон, найбільш політично значущий населений пункт, окуповане росією, зараз практично відрізане від інших окупованих територій. Його втрата серйозно підірве спроби росії представити окупацію як успішну", - додали у Міноборони Британії.

Своєю чергою американський інститут вивчення війни висловив упевненість, що у росіян зараз вистачить сил для наступу лише за двома напрямками.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті