Конотоп Сумської області зазнав масованого авіаудару: є поранені, ситуація з електропостачанням критична

Масованого авіаудару зазнав Конотоп Сумської області у ніч на 12 вересня. Про це повідомили Сумська ОВА та міський голова Артем Семеніхін у соцмережах 12 вересня.

"У ніч на 12 вересня ворог здійснив масований авіаційний удар по об'єктах енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади. Росіяни застосували БПЛА типу "Шахед", скерувавши їх у тому числі на житлові будинки, заклади освіти та медицини", - пише ОВА.

За попередьною інформацією, внаслідок ворожої атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 13 людей. 

"Ситуація з електропостачанням в Конотопі просто критична. Енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень. Енергетики в цю мить роблять все, більше навіть, чим можливо, щоби дати світло в лікарню і на водоканал", - написав міський голова у facebook.

За його словами, коли зʼявиться електрика в домівках мешканців хоча б погодинно, ніхто не візьметься спрогнозувати.

У місті пошкоджена велика кількість навчальних закладів. 

"Завтра дитячі садки працюватимуть в режимі чергових груп", - зазначив Семеніхін.

У великої кількості також пошкоджено будівлі лікувальних корпусів - в основному, вибиті вікна. Знищено ділянку трамвайної колії в центрі міста. Рух трамваїв обмежено. 

"Вода подаватиметься погодинно, точний графік водопостачання буде оприлюднено зранку. Всі хірурги міста знаходяться на роботі. Звернення від постраждалих продовжують надходити. На даний час госпіталізовано двох чоловіків. Один з них в дуже критичному стані (кома). До слова сказати, той, що в комі, якраз їхав рятувати людей", - йдеться також у повідомленні міського голови.

Раніше повідомлялось, що внаслідок ворожого авіаудару по Сумах загинуло двоє людей, ще чотирьох поранено.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті