Командувачем військово-повітряними силами РФ призначено уродженця Одеси, ордер на арешт якого видав Міжнародний суд у Гаазі

Російського генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша призначено командувачем військово-повітряних сил РФ. Про це з посиланням на міністерство оборони РФ пише «Deutsche Welle» 25 липня.

«Новим командувачем Військово-повітряних сил РФ призначено генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який раніше командував дальньою авіацією Росії», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що Кобилаш народився 1965 року в Одесі. Закінчив Єйське вище військове авіаційне училище льотчиків, Військово-повітряну академію імені Гагаріна і Військову академію Генштабу ЗС РФ. 

«Дальню авіацію Росії замість Кобилаша очолив генерал-майор Сергій Кувалдін. До складу дальньої авіації РФ входять стратегічні ракетоносці Ту-95МС, Ту-160 і дальні бомбардувальники Ту-22М3. Усі вони неодноразово використовувалися для нанесення ударів по території України», - пише також “Deutsche Welle”.

Раніше повідомлялося, що СБУ зібрала доказову базу на російського генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша - командувача дальньої авіації військово-повітряних сил РФ, який причетний до воєнних злочинів в Україні, зокрема до ракетного удару по багатоповерхівці в Умані

Крім того, повідомлялося, що Кобилаш керував бомбардуваннями Маріуполя у 2022 році.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Кобилаша в межах розслідування потенційних воєнних злочинів Росії в Україні, скоєних у період із 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті