Командувачем військами на Білгородщині став генерал Лапін, який керував окупантами під час розгрому на Харківщині

Російські війська в Бєлгородській області очолив генерал-полковник Олександр Лапін, який командував окупаційними військами під час їхнього розгрому в Харківській області. Про це 23 травня повідомляють проросійські Telegram-канали "Grey Zone" і "Рибарь".

"Операцією з видавлювання противника з Бєлгородської області керує генерал-полковник Олександр Лапін. Тепер у мене менше запитань до того, що відбувається", - написали в "Grey Zone", який пов'язують із "ПВК "Вагнер".

Нове призначення Лапін отримав, перебуваючи на посаді начальника Головного штабу Сухопутних військ ЗС РФ. Однак прославився він завдяки своєму командуванню військами окупантів на Харківщині у 2022-му році. Тоді ЗСУ вдалося звільнити Балаклею, Ізюм, Лиман і ще цілу низку населених пунктів, а також завдати відчутних втрат росіянам у живій силі та техніці. Також саме цей генерал віддавав наказ про відому переправу росіян через Сіверський Донець. Зараз генерал Лапін спробує воювати проти інших росіян з добровольчих батальонів, шо борються з режимом путіна.

Нагадаємо, що ще у квітні повідомлялося, що російські "воєнкори" повідомили про повернення на фронт в Україну опальних генералів ЗС РФ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті