Колишнього президента ПАР не посадили до в'язниці через "брак місць"

Колишнього президента Південної Африки 81-річного Джейкоба Зуму звільнено від відбування покарання у в'язниці через "брак місць" у пенітенціарних установах. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше він був звільнений умовно-достроково за медичними показаннями, але суд визнав незаконним таке рішення.

Цього разу міністр юстиції Рональд Ламола заявив, що Зуму звільнили від відбування покарання у зв'язку з переповненістю в'язниць.

Колишній президент був офіційно включений до програми звільнення злочинців "з низьким рівнем небезпеки для суспільства". Програма здійснюється з квітня цього року з метою "розвантаження" в'язниць. За даними влади ПАР, за минулі місяці з камер було звільнено 9 тисяч осіб.

За словами Ламоли, рішення про звільнення Зуми було ухвалено без втручання з боку політиків. До того ж колишній президент Південної Африки не користувався у в'язниці жодними привілеями.

Як повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на південноафриканський департамент в'язниць, кількість ув'язнених у Південній Африці наразі на 47% перевищує офіційну місткість.

Наприкінці червня 2021 року конституційний суд ПАР засудив Зуму до 15 місяців в'язниці. Політика визнали винним у невиконанні вимоги дати свідчення в межах розслідування про корупцію з 2009 до 2018 року, коли він перебував при владі. Зума добровільно здався владі і був поміщений у в'язницю. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті