Колишній генсекретар НАТО Столтенберг очолить Мюнхенську конференцію з безпеки

Колишній Генеральний секретар НАТО, норвезький політик Єнс Столтенберг стане наступним головою Мюнхенської конференції з безпеки (MSC) в лютому 2025 року. Про це повідомили у релізі на сайті Мюнхенської конференції з безпеки 8 жовтня.

"Єнс Столтенберг стане наступним головою Мюнхенської конференції з безпеки після 61-го засідання конференції в лютому 2025 року, - сказано в повідомленні.

"Я присвятив усе своє політичне життя збереженню миру. Для мене велика честь бути головою Мюнхенської конференції з безпеки і зробити свій внесок у її місію "мир через діалог". Небагато міжнародних платформ є настільки ж важливими, як МБК, для сприяння запобіганню конфліктам, діалогу і міжнародному співробітництву", - цитуються слова Столтенберга.

Зазначається, що віг 10 років обіймав посаду Генерального секретаря НАТО, у 2014-2024 роках був Спеціальним посланником ООН з питань зміни клімату і понад два десятиліття обіймав високі посади в норвезькому уряді, в тому числі десять років був Прем'єр-міністром, а також обіймав посади Державного секретаря з питань навколишнього середовища і Міністра енергетики, економіки і фінансів. 

"Столтенберг є всесвітньо шанованим дипломатом, лідером думок з багатьох ключових питань безпеки і одним з небагатьох європейців, нагороджених американською Медаллю Свободи", - сказано також у релізі.

Раніше Єнс Столтенберг заявив, що, на його думку, Україна має реальні шанси на вступ до Альянсу, навіть якщо частина її територій залишиться під окупацією

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті