Колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер помер у віці 100 років

Колишній держсекретар Сполучених Штатів  Генрі Кіссінджер пішов з життя на 101-му році 29 листопада. Про це повідомляє Reuters 30 листопада.

"Генрі Кіссінджер, дипломатична сила, чия роль радника з національної безпеки і державного секретаря при двох президентах залишила незгладимий слід у зовнішній політиці США і принесла йому суперечливу Нобелівську премію миру, помер в середу у віці 100 років", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Кіссінджер помер у своєму будинку в штаті Коннектикут. Про обставини смерті не повідомляється.

"Після свого сторіччя Кіссінджер продовжував активну діяльність, відвідуючи зустрічі в Білому домі, опублікувавши книгу про стилі лідерства і даючи свідчення перед комітетом Сенату про ядерну загрозу з боку Північної Кореї. У липні 2023 року він здійснив несподіваний візит до Пекіна, щоб зустрітися з президентом Китаю Сі Цзіньпіном", - пише Reuters.

Підкреслюється, що в 1970-х роках, у розпал холодної війни, Кіссінджер доклав руку до багатьох епохальних глобальних подій десятиліття, працюючи радником з національної безпеки та державним секретарем при президенті-республіканці Річарді Ніксоні.

Раніше повідомлялось, що Кіссінджер вважав, що ставитися до України треба як до країни НАТО.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті