"Зливала" позиції ЗСУ: колаборантка із Сєвєродонецька отримала 15 років позбавлення волі

Суд в Україні виніс вирок колаборантці, яка "зливала" позиції ЗСУ у Сєвєродонецьку. Про це 21 лютого повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Прокурори в суді довели, що засуджена з 24 лютого по жовтень 2022 року, перебуваючи на території Луганської області, збирала та передавала представнику РФ інформацію про розташування військової техніки Збройних сил України у місті Сєвєродонецьк", - повідомили представники ОГП.

Також жінка передавала окупантам інформацію про місцевих жителів, які брали участь у мітингах на підтримку України та проти російської окупації на території нашої країни. Надалі росіяни затримували наших патріотів та, ймовірно, ліквідували.

У результаті суд засудив колаборантку до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила понад 30 педагогів-колаборантів, які займалися русифікацією захоплених шкіл, у тому числі у Сєвєродонецьку.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті