Коаліція дронів: Нідерланди вже передають безпілотники Україні

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен підтвердила, що держава уже передає безпілотники Україні в рамках коаліції дронів. Про це вона сказала в інтерв'ю Delfi, - пише Еспресо.

«Я не можу назвати точну кількість, але ми вже передаємо безпілотники Україні. Коаліція безпілотників дуже важлива, бо тепер ми об'єднаємо зусилля, а це означає, що ми зможемо збільшити кількість безпілотників відповідно до потреб України», - зазначила Оллонґрен.

Вона додала, що Нідерланди беруть активну участь і в коаліції щодо ППО - із системами Patriot, а також з F-16.

Оллонґрен підтвердила, що триває навчання українців польотам на F-16 та їх обслуговуванню.

"Ми також готуємо літаки до фактичної передачі. Ми оголосили, що передамо 24 літаки F-16… разом із Данією, а також Норвегією якнайшвидше. Але все має бути готовим... Я впевнена, що цього року ми зможемо розпочати їхню передачу", - зазначила пані міністр.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті