До Дня Незалежності ймовірне посилення атак російських хакерів – ГУР

Очікується посилення атак з боку окупантів напередодні та в день відзначення найважливішого для українців державного свята – Дня Незалежності, 24 серпня. І не тільки на полі бою, а й у кіберпросторі. Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 22 серпня.

Наголошується, що постраждати від хакерів може кожен, а в зоні підвищеної небезпеки перебувають держслужбовці, військові, працівники критичної інфраструктури, які можуть стати точкою доступу до інформаційних систем держави.

Уточнюється, що убезпечитись від кібератак можна, дотримуючись таких правил:

- терміново змінити всі слабкі паролі до важливих облікових записів, якщо використовували такі досі. Змінити паролі також у тому випадку, якщо протягом тривалого часу цього не робили;

- встановити всі необхідні оновлення програм на комп’ютері та у смартфоні;

- просканувати пристрої за допомогою антивірусів. Обов’язково встановіть антивірус, якщо досі цього не зробили;

- видалити усі зламані піратські програми, які встановлювали раніше – вони можуть містити вразливості та становити небезпеку для комп’ютера;

- видалити російські програми, якщо досі такими користуєтеся;

- зробити резервні копії важливих документів, файлів, щоб мати змогу їх відновити у разі втрати;

- налаштувати, де можливо, двофакторну автентифікацію;

- не завантажувати файлів із невідомих, сумнівних джерел;

- пам’ятати, що посилання на фішингові сайти можуть бути "замасковані" під привітання зі святом; не переходити за посиланнями, отриманими від незнайомців та навіть від друзів.

Раніше повідомлялось, що російські хакери зламали деякі українські радіостанції та повідомили про "Зеленського у реанімації".

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті