КНДР має намір відправити на війну в Україну цілий контингент - Зеленський

КНДР має намір відправити на війну в Україну цілий контингент. Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції в Брюсселі 17 жовтня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми знаємо, що зараз уже Північна Корея готує контингент, щоб вони воювали проти України", - сказав Зеленський.

За словами Зеленського, згідно з інформацією української розвідки, північнокорейські офіцери вже перебувають на території України й тренуються разом з російськими солдатами.

"Не знаю, яка кількість офіцерів, але, за даними розвідки, Росія розраховує на таке посилення, оскільки Росія не встигає з мобілізацією, надто багато вона втрачає... на полі бою... Я знаю, що є такий намір - підготувати 10 тисяч солдатів з різних родів військ, із закордонних сухопутних сил, тобто цілу бригаду", - зазначив Зеленський, додавши, що хочуть залучити "не лише піхоту, а й спеціалістів з різних родів військ, тактичних", - зазначив президент. 

Як повідомлялося, північнокорейські військовові втекли з позицій на російсько-українському кордоні. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті