Кіберфахівці ГУР атакували понад 800 серверів у РФ за 4 дні, усі дані видалені без можливості відновлення

Кіберфахівці Головного управляння розвідки (ГУР)  днів атакували понад 800 серверів в різних регіонах росії протягом останніх чотирьох. Про це з посиланням на власні джерела у відомстві пише "РБК-Україна" 27 вересня.

"Хакери Головного управління розвідки (ГУР) протягом останніх чотирьох днів атакували понад 800 серверів в різних регіонах Росії", - пише видання. 

"Втрата даних та документації призвела до часткової або повної зупинки роботи споживачів та надавачів послуг у різних галузях, а також зумовить необхідність витрати додаткових ресурсів на пошук та відновлення даних і вкотре продемонструє місцевому населенню низький рівень технічного забезпечення в РФ", - цитуються слова джерела.

Співрозмовник видання уточнив, що внаслідок атаки кіберкорпусу ГУР повністю, без можливості їхнього відновлення знищено документи та дані, які зберігалися на уражених серверах. Ідеться про сервери військових, адміністративних та фінансових установ, які забезпечують агресію РФ проти України.

Раніше повідомлялось, що кіберфахівці ГУР разом з українськими хакерами зламали російський федеральний центр видачі цифрових підписів.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті