Керівникам "органів влади ЛНР" у Луганську, Станиці Луганській та Троїцькому оголошено про підозру

СБУ заочно повідомила про підозру "головам" незаконних органів влади "ЛНР" у Луганську, Станиці Луганській та Троїцькому Яні Пащенко, Альберту Зінченку й Оксані Кононовій. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сіверськодонецьк у facebook 22 жовтня.

"Слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораціонізмі очільникам незаконних "муніципальних" органів влади, сформованих агресором на Луганщині. Йдеться про маріонеткових "голів муніципальних утворень" та "рад муніципальних округів", яких після псевдовиборів вересня 2023 року окупанти призначили керувати захопленими населеними пунктами", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що серед фігурантів - "т. в. о. глави адміністрації" міста Луганська Яна Пащенко (на фото праворуч), призначена на посаду у листопаді минулого року. "Кар’єру" в окупаційних владних структурах колишня бухгалтерка почала задовго до широкомасштабної війни РФ проти України. Була начальницею "управління фінансів", потім заступником окупаційного "мера" Луганська.

Також підозру від СБУ отримав екскерівник Станично-Луганської ВЦА Альберт Зінченко, який з перших днів війни зрадив Україну і перейшов на бік ворога. У березні 2022 р. він очолив окупаційну "адміністрацію Станично-Луганського району". У жовтні 2023 року став "головою Станично-Луганського муніципального округу ЛНР". 

Третьою підозрюваною є Оксана Кононова, колишня завідувачка відділення банку, яка добровільно прийняла від окупантів "посаду" так званої "голови ради Троїцького муніципального округу ЛНР". 

Зловмисникам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 10 років тюрми та конфіскацію майна. 

Раніше повідрмлялось, що в полон ЗСУ потрапив відомий луганський колаборант і бойовик Герман Прокопов.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті