Щодня на війні проти України росія втрачає по 500 солдатів - NYT

Російські війська щодня на війні в Україні втрачають убитими чи пораненими 500 солдатів. Про це 11 серпня повідомляє The New York Times.

"Я думаю, можна з упевненістю припустити, що росіяни, ймовірно, зазнали 70 або 80 тисяч втрат менш ніж за шість місяців. Вони досягли певних успіхів на сході, хоч і не дуже великих за останні пару тижнів, але це обійшлося російським військовим дуже дорого через те, наскільки добре діяли українські військові та яку допомогу вони отримали", - заявив заступник міністра оборони США з питань політики Колін Кал.

У цих даних кількість убитих росіян приблизно дорівнює 20 тисячам, зазначили деякі американські чиновники. З цього числа щонайменше 5 тисяч осіб були найманцями так званого "ПВК Вагнера".

Також опитані журналістами чиновники та військові експерти завили, що щоденні втрати росіян зараз становлять 500 військовослужбовців. І саме тому військові дії з боку росії сповільнилися і швидше схожі на "виснажливе животіння".

Такий рівень втрат, швидше за все, означає, що путін не зможе досягти однієї зі своїх ключових військових цілей – захопити весь східний регіон країни цього року. Особливо на фоні прибуття американських реактивних систем залпового вогню.

Завдяки їм ЗСУ не лише зупинили просування росіян, а й відбили окремі регіони в окупантів.

Зрештою, чиновники зазначають, що ґрунтують свої заяви на супутникових знімках, перехопленнях повідомлень, соціальних мережах та повідомленнях ЗМІ на місцях.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ за минулу добу окупанти втратили близько 200 солдатів убитими.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті