Каспаров опублікував у німецькій газеті велике фото українського кладовища і звернувся до Шольца із закликом

Ексчемпіон світу з шахів, російський опозиційний політик Гаррі Каспаров дав оголошення в німецькій газеті Bild із закликом допомогти Києву. Про це повідомляє Телеграм-канал «DW Главное».

На оголошенні, яке займає цілу сторінку таблоїда, опубліковано фото літньої жінки на кладовищі, навколо неї - безліч українських прапорів.

«Німеччина одного разу завела світ на край прірви. Канцлер Шольц, не дайте цьому повторитися. Надайте Україні ту військову допомогу, якої вона справді потребує», - написано на цьому фото. Там же стоїть підпис Каспарова.

Того ж дня, 19 серпня, в газеті Welt з'явився коментар політика на цю тему. За словами Каспарова, у 20 столітті Німеччина «заподіяла Європі безмежні страждання», а тому на ній лежить особлива відповідальність за запобігання «ще одній подібній людській трагедії». Каспаров закликав Шольца надати Києву «все, що йому потрібно для захисту своїх громадян». А Росію під керівництвом путіна Каспаров назвав «найбільш відчутним проявом фашистської загрози в Європі з 1945 року».

«Час настав: останні дії України в Курській області - з використанням німецької зброї - це значущий, хоча й обмежений успіх. Ба більше, вони показують, що українці можуть перемогти, але їм потрібна західна підтримка, щоб досягти фінішної межі», - підкреслив політик.

Як повідомлялося, Шольц відреагував на публікації в ЗМІ про німецьку військову допомогу для України.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті