Кадиров заявив, що YouTube треба «закрити до чортової матері» і згадав про Китай

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив про необхідність «закрити до чортової матері» сервіс YouTube, пишуть росЗМІ 26 липня.

«Треба не сповільнювати, треба сьогодні закрити [YouTube] до чортової матері і все, легше буде нам», - закликав Кадиров.

На думку глави Чечні, російські аналоги західних соцмереж і сервісів не розвиваються, оскільки в них не переходять популярні блогери, артисти і спортсмени. «Якби ми закрили б усі [соцмережі], як у Китаї, як в інших місцях, то розвивалися б наші соціальні мережі», - висловився політик.

Нагадаємо, що 25 липня голова комітету держдуми РФ з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Олександр Хінштейн повідомив, що до кінця тижня швидкість завантаження YouTube на стаціонарних комп'ютерах може знизитися до 40 відсотків, а до кінця наступного - до 70 відсотків. Пізніше депутат уточнив, що падіння швидкості завантаження пов'язане з бездіяльністю компанії Google, якій належить відеохостинг.

Пізніше в РКН повідомили, що YouTube заблокував уже понад 200 російських каналів. У Роскомнагляді визнали порушення законодавства і неповагу до Росії підставою для вжиття заходів щодо сервісу.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті