Кадиров оголосив кровну помсту члену Ради Федерації РФ та двом депутатам Держдуми

Глава Чечні Рамзан Кадиров на нараді з республіканськими силовиками в Грозному оголосив кровну помсту члену Ради Федерації РФ від Дагестану Сулейману Керімову і депутатам Держдуми Бекхану Барахоєву і Різвану Курбанову, назвавши їх причетними до перестрілки біля офісу компанії Wildberries у Москві 18 вересня, під час якої загинуло двоє охоронців. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У конфлікті засновників Wildberries Тетяни Бакальчук та її чоловіка Владислава (їй належить 99% акцій маркетплейса, йому - 1%) Кадиров раніше відкрито підтримав Владислава, попросивши соратників «допомогти повернути дружину і бізнес у сім'ю». Приводом для конфлікту стало оголошення про злиття Wildberries з оператором зовнішньої реклами Russ.

Свою заяву Кадиров зробив, коли учасники наради перейшли в розмові на чеченську. 

«Там була бізнес-ситуація. Барахоєв Бекхан, Карімов Сулейман, Курбанов Різван - самі бізнесмени. Вони не просто в цієї жінки бізнес намагаються відібрати, вони мене замовили. Я оголошую кровну помсту Барахоєву Бекхану, якщо він не доведе, Карімову Сулейману і Курбанову Різвану», - сказав Кадиров.

Глава Чечні раніше називав плани об'єднання компаній «рейдерським захопленням». Зі свого боку, Тетяна Бакальчук звинуватила в цьому свого чоловіка, коли той намагався увійти до офісу Wildberries у супроводі озброєних чоловіків.

На нараді з чеченськими силовиками в Грозному Кадиров також докладно розповів про своє ставлення до конфлікту. Ця частина розмови також йшла чеченською мовою. Глава Чечні заявив, що загиблий охоронець Wildberries не працював офіційно, «не маючи жодного стосунку до компанії, без документів, дозволу на роботу - без нічого».

Він також обурився тим, що тіла двох загиблих у перестрілці біля офісу Wildberries охоронців в аеропорту Магаса зустрічали сотні людей. «Коли чеченців убивали, <...> ми ж не влаштовували мітинги. Коли були такі випадки, ми вирішували їх через мулл, за всіма правилами і нормами. Я кажу цим інгушським героям, які з бородами - ви свої бороди збриєте і будете з хвостиками ходити. Я - Кадиров. Я всюди ходжу. Хто з вас чоловік - оголошуйте кровну помсту. Нехай хоч один із вас вийде вперед і оголосить. Тоді я покажу вам, як Кадиров діє», - заявив глава Чечні.

Про плани злиття Wildberries і Russ було оголошено 18 червня. За даними Forbes, угоду схвалив президент Володимир Путін.

Як повідомлялося, Кадиров «розчарувався» і виступив проти міграційної політики російської влади.

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті