Кабмін доручив міністерствам проаналізувати, на які напрямки потрібно виділити додаткові гроші

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів перше засідання Керівної ради з питань координації діяльності центральних органів виконавчої влади, під час якого доручив міністерствам проаналізувати, які напрями потребують додаткового фінансування. Про це Шмигаль повідомив у Телеграм 11 липня.

"Провели перше засідання Керівної ради з питань координації діяльності центральних органів виконавчої влади для підтримки участі України в Багатосторонній координаційній платформі донорів", - написав Шмигаль.

За словами глави українського уряду, до Керівної ради увійшли Міністерство фінансів, Міністерство економіки, Міністерство юстиції, Міністерство інфраструктури, а також представники України у Світовому банку, Міжнародному валютному фонді, Європейському банку реконструкції та розвитку.

"Наше завдання - скоординувати потреби, розподілити обов'язки та поставити цілі до кінця року. Дав завдання міністерствам проаналізувати, які напрями потребують додаткового фінансування: держбюджет, проєкти швидкого відновлення (насамперед енергетика), проєкти підтримки економіки й приватного сектору", - наголосив Шмигаль.

Він додав, що в Україні вже відкрито доступ до фінансування в межах програми ЄС Ukraine Facility, і необхідно якнайшвидше сформувати єдиний список проєктів, які готові до залучення інвестицій.

Крім цього, міністерства до кінця року також мають розробити цифрове рішення, щоб у режимі реального часу бачити перелік усієї допомоги на підтримку пріоритетних секторів.

"Завдання й відповідальні визначені. Продовжуємо нашу роботу для сильної України, стабільної економіки та нашої спільної перемоги", - підсумував Шмигаль.

Як повідомлялося, Кабмін ухвалив рішення про збільшення державного замовлення у 2024 році на підготовку фахівців у галузях охорони здоров'я та оборони.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті