До зими ще до 500 тисяч українців будуть змушені залишити своє житло, переїхавши до безпечніших районів

В уряді очікують, що внаслідок обов'язкової евакуації близько півмільйона людей переїдуть туди, де можна в теплі перезимувати. Про це в ефірі Суспільного 3 вересня заявив заступник міністра з реінтеграції ТОТ, уповноважений з питань ВПО Павло Козирєв.

За його словами, держава супроводжує процес централізованої та впорядкованої евакуації, яка відбувається поїздами, хоча частина людей виїжджають самотужки і немає можливості всіх відстежити.

"Під цей процес виписана спеціальна Постанова Уряду №220, яка дозволяє мати окрему виплату тим людям, які евакуюються цим потягом. Вони сідають в точці евакуації. Поки їдуть, працівники "Укрзалізниці" збирають їхні дані. І на вокзалі їх вже зустрічають працівники "Укрпошти", які видають разову виплату на підтримку евакуйованих", — сказав Козирєв.

За словами уповноваженого, дорослі отримують виплату у розмірі 2 тис. грн, діти або люди з інвалідністю — 3 тис. грн.

"Це пакет держпідтримки для тих, хто організовано евакуйовується. Ми працюємо з міжнародними фондами, які фінансують прямі виплати людям, додаткові до державних. Щоб вони сфокусували свою увагу саме на тих людях, як змушені зараз переїжджати - і не тільки з територій, де є загроза зимою, а й з ТОТ", — зазначив Козирєв.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті