ISW: У спецпризначенців ФСБ відсутні підготовка й обладнання, необхідні для зупинки просування ЗСУ в Курській області

ФСБ не може зупинити просування ЗСУ в Курській області РФ через відсутність необхідних підготовки й обладнання. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 26 вересня.

"Спецпризначенці ФСБ зазвичай проводили контртерористичні операції проти невеликих терористичних груп і, ймовірно, не мають підготовки та обладнання, необхідних для реагування на українські підрозділи, які проводять загальновійськові атаки", - сказано у звіті.

Аналітики зазначають, що путін спочатку доручив ФСБ провести контртерористичну операцію в Курській, Бєлгородській і Брянській областях РФ, але потім почав доручати однакові завдання міністерству оборони РФ, ФСБ та росгвардії. 

"Залишається незрозумілим, які обов'язки належать до компетенції контртерористичної операції ФСБ або координаційної ради міноборони РФ ...ISW раніше оцінив, що дублювання завдань і слабкі структури C2, ймовірно, продовжать викликати тертя між ФСБ і МО Росії", - пишуть також аналітики.

Раніше повідомлялось, що росіяни авіацією рівняють з землею власну територію: за добу на Курську область скинули майже 40 КАБів.

Раніше також повідомлялось, що росіяни стирають з лиця землі свою Суджу, закидаючи КАБами. Дві сотні цивільних, що залишились у місті, отримують меддопомогу й воду завдяки ЗСУ.

 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті