"Історичне будівництво". На Кріворіжжі запустили новозбудований магістральний водогін

Новозбудований магістральний водогін на Дніпропетровщині запрацював на повну потужність. Про це 13 серпня у Телеграм повідомив начальник ОВА Сергій Лисак.

"На Криворіжжі запущено останню нитку, її протяжність – 26 км. Усі разом чотири трубопроводи здатні перекачувати 400 тис кубічних метрів води на добу з Інгульця до Південного водосховища. А далі забезпечувати безперебійною послугою оселі місцевих мешканців", - зазначив Лисак.

"Це було дійсно історичне будівництво. За темпами, масштабом. Почате майже одразу після теракту на Каховській ГЕС. Роботи велись у цілодобовому режимі. У три зміни працювало понад 800 людей та півтисячі одиниць техніки. Вдячний Володимиру Зеленському, Офісу Президента та Уряду. За сміливі й своєчасні рішення. Зроблене неможливе. За рекордні 11 місяців втілений проєкт, на який мало б піти декілька років", - повідомив глава області.

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Телеграм 13 серпня повідомив, що відбувся "запуск першої води в канал на Зеленодольськ та Апостолове".

«Буде ще наповнення каналу, будуть ще пусконалагоджувальні роботи. Але вода є і перспективи є. Добудована 4 гілка водогону «Інгулець-Південне», - пише Вілкул.

"Так, у Кривому Розі також по воді ситуація - не ідеальна. Але виживати треба разом, і Кривий Ріг буде надавати допомогу нашим сусідам – Апостолову та Зеленодольську", - підкреслив Вілкул і додав до повідомлення відео.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті