Іран, ймовірно, передав Росії більше 200 ракет дальністю понад 80 км. Редактор Defense Express назвав, чому вони дуже небезпечні

Головний редактор Defense Express Олег Катков розповів, що Іран, ймовірно, передав Росії більше 200 ракет дальністю понад 80 км. Про це він розповів в етері Еспресо.

"Кілька тижнів тому зʼявилась інформація про те, що Іран передав Росії понад 200 ракет. Втім, це не ракети, дальність яких понад 300 км, а менш далекобійні. Це можуть бути ракети Arman й Ababil, які можуть вражати цілі на відстані 80 км й схожі за своїми можливостями на ракету до Himars, головне - за своїми задачами, які вона може виконувати на полі бою. В ракеті Ababil, до речі, досить якісна система наведення. Оскільки там є версія ракети з напівактивним лазерним наведенням. Тобто фактично ракета безпосередньо летить на підсвічувану ціль", - пояснив Катков.

Експерт зауважив, що окремі іранські ракети можуть вражати рухому ціль.

"На жаль, ракети з такою системою наведення дуже небезпечні. Оскільки лазерна підсвітка цілі дозволяє вражати цілі, які перебувають в русі", - додав він.

Як повідомлялося, Сполучені Штати запровадили санкції проти іранської авіакомпанії Iran Air, російських та іранських організацій, долучених до взаємодії між режимами, високопоставлених представників влади обох країн та торговельних суден.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті