Індія візьме участь у саміті миру у Швейцарії - Моді

Індія братиме участь у майбутньому саміті миру з врегулювання війни в Україні, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Про це в інтерв’ю виданню PTI заявив прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, повідомляє ЛІГА.

За його словами, Індія братиме участь у всіх важливих самітах, які просувають порядок денний глобального миру, безпеки та розвитку. Йдеться про саміт G7, який відбудеться в Італії 13-15 червня, а також Глобальний саміт миру, який пройде 15-16 червня у Швейцарії.

Моді зазначив, що Індія "звучатиме як голос Глобального півдня" на цих самітах, щоб формувати глобальний дискурс і просувати бачення розвитку, орієнтованого на людину, і успішного та мирного світу.

"Рівень участі залежатиме від часу, логістики та паралельних зобов'язань", – сказав прем’єр Індії у відповідь на запитання про те, чи буде він присутній на зустрічах.

Моді наголосив, що запрошення, надіслані Індії взяти участь у самітах, є підтвердженням значущості країни та її внеску в міжнародні справи.

Нагадаємо, Федеральна рада Швейцарії повідомила, що Глобальний саміт миру пройде 15-16 червня.

Я повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав не мати надзвичайних очікувань від Глобального саміту миру у Швейцарії.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті