«Ідуть розмови», що пов'язана з Медведчуком російська компанія продаватиме вкрадене на Донбасі вугілля до Туреччини

Афілійована з колишнім народним депутатом України російська компанія «Донське вугілля», можливо, продаватиме вкрадене на Донбасі вугілля до Туреччини. Про це в інтерв'ю повідомив місцевим ЗМІ повідомив «міністр палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР» Денис Ярош.

Він нагадав, що компанії віддали «в оренду» низку перспективних вугільних підприємств ЛНР, ведуть переговори про експорт вугілля в Туреччину і назвали її «інвестором».

«Донське вугілля», нам відомо, починає постачати вугілля в сусідні регіони - це Крим, Краснодарський край, Ростовська область. Також ідуть розмови про відвантаження вугілля в Туреччину», - розповів “міністр”.

Як повідомлялося раніше, вперше в публічному просторі ТОВ «Донське вугілля» з'явилося на початку 2021 року. Шахтам окупованого Донбасу було оголошено, що саме ця структура з 1 лютого стає єдиним «експортером» вкраденої української вугільної продукції. Видання «РБК-Україна» простежило зв'язок компанії з Оксаною Марченко, дружиною колишнього депутата Верховної Ради України і зрадника Батьківщини Віктора Медведчука. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті