Гуменюк розповіла про логістику ворога з Криму після пошкодження Чонгарського мосту

Російські окупанти мають серйозні проблемами з транспортними маршрутами, які з’єднують Криму із окупованими територіями материкової України, адже більшість мостів, які вони використовували, пошкоджені, й ними неможливо перевозити важку техніку й озброєння. Про це розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк 4 вересня, - пише Телеграм-канал Media Center Ukraine.

"Ушкодження, які їм завдані, навіть якщо "підлатані", не відповідають повністю пропускній спроможності. Зокрема, що стосується важкої техніки, озброєння і перевезення боєприпасів. Але в більшості випадків, все ж таки, використовується траса М-17", – сказала Гуменюк.

Зазначається, що исновні мости, які зазнали пошкоджень і є ключовими для російських транспортно-логістичних маршрутів, не можуть бути відновлені до повної потужності. Тому окупанти змушені користуватися у багатьох ситуаціях трасою М-17, яка проходить суходолом через Армянськ.

Щодо траси М-18, яка пролягає через Чонгарський міст, то ворог може ним користуватися лише для перевезення особового складу, адже важкі вантажі переправа не витримає.

Щодо Кримського мосту Гуменюк зауважила, що час від часу через нього відбуваються залізничні перевезення, а автодорожні – надзвичайно ускладнені.

Раніше в ОК "Південь" заявили, що Кримський міст "поставили на провітрювання".

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті