Гуманітарної допомоги потребують 15 мільйонів українців - генсек ООН

Унаслідок повномасштабного російського вторгнення більш як 15 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги. Про це під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку заявив Генеральний секретар цієї організації Антоніу Гутерреш, пише Укрінформ.

“Попри неймовірні складнощі ООН продовжує свою участь, підтримуючи найбільшу міжнародну присутність в Україні. Лише цього року разом із партнерами ми надали рятівну допомогу понад 6,2 млн людей. Однак нам потрібна підтримка міжнародної спільноти. 15 млн жителів України потребують гуманітарної допомоги, більш як половина з них - жінки та діти”, - сказав він.

За словами Гутерреша, війна змусила майже 10 млн людей в Україні залишити свої домівки. “За два з половиною роки повномасштабного вторгнення до України, вбито понад 11 тисяч цивільних”, - наголосив Генсек ООН.

Він додав, що “із наближенням зими профінансовано менше половини нашого Фонду гуманітарного реагування”. У зв'язку з цим Гутерреш закликаю донорів "допомогти нам вести важливу роботу на місцях”.

Як повідомлялося, у Нью-Йорку відбувається 79-та сесія Генеральної Асамблеї ООН. Тема цьогорічних дебатів високого рівня - "Нікого не залишити осторонь: спільні дії в ім'я миру, сталого розвитку та людської гідності для нинішнього і майбутніх поколінь".

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті