Група з чотирьох неповнолітніх палила об’єкти "Укрзалізниці" на Чернігівщині. Затриманим загрожує довічне ув'язнення - СБУ

СБУ й Нацполіція затримали групу неповнолітніх, які на замовлення рашистів палили об’єкти "Укрзалізниці" в Чернігівській області. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 14 жовтня.

"Служба безпеки та Національна поліція нейтралізували групу підпалювачів, які на замовлення рф знищували релейні шафи Укрзалізниці на Чернігівщині. ...Правоохоронці затримали всіх чотирьох підпалювачів по гарячих слідах, а замість грошей з РФ їм загрожує довічне ув’язнення", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що рашисти діяли через 15-річного мешканця Ніжинського району. Юнак активно шукав "легких заробітків" на Телеграм-каналах, через що потрапив у поле зору російських спецслужб. За інструкцією окупантів фігурант залучив до підривної діяльності двох однокласників та ще одного неповнолітнього знайомого. Для виконання ворожих завдань підлітки спочатку встановлювали геолокації залізничного обладнання, а потім підпалювали його за допомогою легкозаймистої суміші. У такий спосіб вони пошкодили релейну шафу, яка відповідає за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій ділянці залізниці.

"На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою", - пише також СБУ.

Раніше повідомлялось, що в Сумах затримали підпалювача авто військових.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті