Громадянська війна в росії: путін заявив, що військові та силовики фактично зупинили бійню

Військовослужбовці та співробітники спецслужб, які протидіяли спробі заколоту Пригожина 24 червня, фактично, зупинили громадянську війну. Про це заявив російський диктатор путін, - як повідомляють росЗМІ.

"Ви захистили конституційний лад, життя, безпеку і свободу наших громадян, уберегли нашу батьківщину від потрясінь, фактично, зупинили громадянську війну", - сказав він, звертаючись до підрозділів Міноборони, Росгвардіі, ФСБ, МВС і ФСО, які брали участь у припиненні спроби заколоту 24 червня.

За словами путіна, військовослужбовці та співробітники спецслужб, "разом із бойовими товаришами встали на шляху смути, результатом якої неминуче був би хаос".

"У непростій ситуації ви діяли чітко, злагоджено, справою довели свою вірність народу Росії та військовій присязі, проявили відповідальність за долю батьківщини та її майбутнє", - додав він.

Путін також заявив, що російські військовослужбовці та співробітники правоохоронних органів забезпечили роботу стратегічних об'єктів, безпеку прикордонних регіонів і тили учасників спеціальної військової операції в Україні під час спроби заколоту 24 червня.

"Частини міноборони, росгвардійці, співробітники МВС і спеціальних служб забезпечили надійну роботу найважливіших центрів управління, стратегічних, зокрема оборонних об'єктів, безпеку прикордонних регіонів, міцність тилу наших збройних сил, усіх бойових з'єднань, які продовжували в цей час героїчно вести боротьбу на фронті", - сказав путін.

Завершуючи свій виступ, він подякував силовикам "за вірність і відданість".

Як повідомлялося, путін у Кремлі урочисто подякує російським військовим, які "забезпечували порядок і законність під час заколоту". 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті