Громадяни Польщі отримали особливі гарантії в Україні - ВР ухвалила закон

Верховна Рада України ухвалила закон про особливі гарантії для громадян Польщі в Україні, – повідомляє народний депутат Ярослав Железняк у Telegram 29 червня.

За його інформацією, закон №7550 "Про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Республіки, які перебувають на території України" прийнятий голосами 283 народних депутатів.

"Зокрема громадяни Польщі зможуть перебувати на території України протягом 18 місяців та користуватися всіма правами та свободами, як і громадяни України", - прокоментував Железняк.

Документ також прокоментував нардеп Олексій Гончаренко. Він зазначив, що громадянам Польщі гарантується: право на працевлаштування, господарську діяльність, навчання у навчальних закладах України, медичне обслуговування – на тих самих умовах, що й для громадян України, окремі соціальні виплати.

"Влада Польщі підтримує Україну, надає нам зброю та необхідне обладнання, а громадяни Польщі у найважчий час відчинили свої двері для мільйонів українських жінок та дітей. Це надзвичайна допомога та підтримка, тому важливо показати, що ми теж особливо ставимося до громадян Польщі", - пише Гончаренко.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті