Держава планує залишити у своїй власності до 100 підприємств – міністр економіки

У державній власності повинні залишитись не більше ста підприємств України, причому більшість з них підпорядковуватимуться уряду. Про це заявила перша віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко, пише "Економічна правда".

"За нашим планом, у державній власності мають залишитися не більше 100 підприємств, причому більшість з них будуть у підпорядкуванні Кабінету Міністрів України", – зазначила Свириденко.

Вона уточнила, що наразі в Україні близько 3,5 тисяч держпідприємств.

За її словами, ті підприємства, що залишаться у власності держави, мають бути перетворені на акціонерні товариства або товариства з обмеженою відповідальністю.

"Там має бути повністю впроваджена система корпоративного управління, коли менеджмент контролюють не чиновники, а члени наглядової ради, серед яких більшість – незалежні", – вважає чиновниця.

За її словами, уряд тільки цього тижня передав до Фонду держмайна 420 підприємств – частину на приватизацію, решту – на ліквідацію.

"З-поміж 3,5 тисяч держпідприємств, 1,8 тисяч уже давно не працюють – не ведуть діяльності, не приносять прибутків, не генерують додану вартість", – зазначила Свириденко.

Раніше повідомлялось, що Україні для "стрибка" потрібно підтримувати капінвестиції на рівні 35% ВВП щонайменше 5 років.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті