Держдеп США схвалив можливий продаж Естонії ракетної системи HIMARS

Державний департамент схвалив рішення про можливий продаж Естонії високомобільної артилерійської ракетної системи M142 (HIMARS) та супутнього обладнання вартістю до 500 мільйонів. Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що Управління з питань оборонної співпраці та безпеки 15 липня видало сертифікат, повідомивши Конгрес про можливий продаж систем HIMARS Естонії.

Уряд Естонії раніше зробив запит до Вашингтона про закупівлю до шести пускових установок HIMARS, 36 керованих реактивних систем залпового вогню M30A2 (GMLRS) та супутнього обладнання та боєприпасів загальною вартістю до 500 млн доларів.

У повідомленні Управління з оборонного співробітництва та безпеки, що входить до складу Міністерства оборони США, йдеться, що продаж послужить зміцненню зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів, посиливши безпеку союзника по блоку НАТО, який залишається важливою силою, що гарантує політичну стабільність та економічний прогрес у Європі.

Естонія має намір використати сучасне американське озброєння для модернізації своїх збройних сил та розширення можливостей щодо посилення оборони країни та стримування регіональних загроз.

Генеральним підрядником виступає зареєстрована у Техасі компанія Lockheed Martin.

Крім того, 15 липня Держдепартамент схвалив можливий продаж Норвегії вдосконалених ракет середньої дальності AIM-120 C-8 або D класу «повітря-повітря» та супутнього обладнання орієнтовною вартістю 950 млн. доларів. Південна Корея також зможе закупити у США легкі торпеди МК-54 вартістю 130 млн. доларів, йдеться в повідомленні Управління з оборонної співпраці та безпеки.

Агентство «Рейтер» нагадує, що схвалення продажів Держдепартаментом не вказує на те, що було підписано будь-які контракти або що переговори про продаж озброєння завершилися.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті