Голова МЗС Литви заявив, що ЄС оплачує кожну восьму російську бомбу, якими вбивають українців

Приблизно 1/8 частину оборонного бюджету рф складають податки за нафту і газ, куплені країнами Євросоюзу. Тому Європа за фактом є спонсором війни в Україні. Про це міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс написав у соцмережі Х, - повідомляє ua.news.

Ландсбергіс пояснив, що приблизно 1/8 частина оборонного бюджету Росії – це податки на нафту і газ, які куплені Євросоюзом.

«Іншими словами, Європа платить за кожну восьму бомбу, яка падає на територію України. Проста математика. Компанії (російські, – ред.), які продають газ і нафту в Європу, сплачують приблизно 6,6 млрд євро податків у російський бюджет. Атака, яку здійснили росіяни по Україні кілька днів тому (у понеділок, 26 серпня, – ред.), коштувала приблизно 1,3 млрд євро. Іншими словами, кількість таких атак, які можуть бути організовані за європейські гроші, – п’ять», – наголосив литовський міністр.

Ландсбергіс підкреслив, що небажання відмовитися від купівлі російських енергоресурсів «робить свій внесок» у кожну атаку по території України.

Видання нагадало, попри те, що після нападу росії на Україну імпорт газу скоротився, значні обсяги російського газу все ще постачаються до ЄС. Але вже з 1 січня 2025 року транзит російського газу в ЄС через українську територію буде припинено.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті