Глави МЗС країн «Великої сімки» випустили спільну заяву із засудженням Ірану за постачання в РФ балістичних ракет

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» зажадали від Ірану припинити постачання до росії балістичних ракет і бойових дронів, випустивши відповідну спільну заяву. Про це пише «BBC News. Русская служба» 14 вересня.

«Іран повинен негайно припинити будь-яку підтримку незаконної війни Росії проти України, яка не піддається виправданню, і зупинити подібні поставки балістичних ракет, БПЛА і пов'язаних із ними технологій, які становлять пряму загрозу українському народу і ширше - європейській та міжнародній безпеці», - цитує “BBC” документ.

У ньому наголошується, що країни G7 не залишать спроби притягнути Іран до відповіді за підтримку російської війни в Україні і вже відреагували «значними новими заходами». 

Як зазначає «BBC», останніми днями західні країни не раз заявляли про те, що Іран поставив до Росії перші ракети Fath-360. Тегеран це заперечує, а Москва відмовляється від коментарів.

Раніше повідомлялося, що США запровадили санкції проти фізосіб та організацій з Ірану, Китаю та Гонконгу за допомогу Ірану в закупівлі компонентів для БПЛА.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті