Глава слідкому РФ закликав заборонити нікаби для боротьби з тероризмом. Кадиров відреагував

У Росії необхідно "терміново" заборонити носіння нікаба - закритого жіночого головного убору з прорізом для очей. Про це заявив глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін, - пише The Moscow Time.

На його думку, це допоможе знизити загрозу терактів, скоєних "ісламістами".

"Це завдання Держдуми, яка має ухвалити закон. <...> Там [у країнах Центральної Азії] це заборонено, а тут [у Росії] - дозволено. Чому? <...> Треба терміново все це заборонити", - заявив Бастрикін, виступаючи на молодіжному юридичному форумі в Санкт-Петербурзі.

У зв'язку з цим глава СК нагадав про недавні теракти в Дагестані та захоплення заручників у СІЗО в Ростові-на-Дону. На думку Бастрикіна, після цих нападів бездіяльність депутатів неприпустима. "Що відбувається сьогодні? У Дагестані хто теракт здійснив? Ісламісти. У ростовській в'язниці хто вчинив? Терористи-ісламісти. Коли ми завозимо сюди людей, Держдумі треба терміново реагувати на ці явища. <...> Ми повинні регулювати їхню поведінку прийняттям нових законів", - сказав Бастрикін. При цьому всі перераховані напади були здійснені громадянами Росії - уродженцями Дагестану.

Після заяв Бастрикіна глава Чечні Рамзан Кадиров порадив йому "бути гранично акуратним" у висловлюваннях.

"Багаторазово говорив і ще раз наголошую, що мусульмани не скоювали і не скоюють терористичні акти. При цьому дуже сподіваюся, що Олександр Бастрикін надалі не порівнюватиме Іслам із терором. <...> Якщо високопоставлені чиновники рівня Олександра Івановича дозволятимуть собі робити такі заяви, це може закінчитися вкрай погано для суспільно-політичної ситуації в країні", - попередив Кадиров.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті