Глава білоруського Генштабу звинуватив Україну в "активності поблизу кордонів". Мінськ готується "рухати іноді артилерію і бути здатними відреагувати"

Начальник білоруського Генштабу Павло Муравейко заявив, що Україна розмістила спецназ на кордоні з Білоруссю. Слова Муравейка цитує російський "Інтерфакс", - повідомляє ВВС.

"Буквально останніми тижнями ми спостерігаємо поки що нічим не обґрунтовану і поки що незрозумілу нам активність поблизу наших кордонів з боку України. У населений пункт Овруч, який на Житомирському напрямку, Рівненсько-Житомирському напрямку, прибули підрозділи спеціального призначення 1-ї президентської бригади", - заявляє Муравейко.

"Ми змушені переміщати туди наші підрозділи, вступати у взаємодію з органами прикордонної служби, нарощувати окремі напрямки і готуватися до прикриття, а також рухати інколи артилерію і бути здатними відреагувати. І не хотілося б, щоб наша південна сусідка повелася на чиїсь вказівки і спробувала спробувати білорусів на зуб", - заявив глава білоруського Генштабу.

Київ це ніяк не коментував.

Міноборони Білорусі також заявило про зростання напруженості на кордоні з Україною.

"Обстановка на білорусько-українському кордоні характеризується наростанням напруженості", - цитує "Інтерфакс" заступника командувача силами спеціальних операцій (ССО) з ідеологічної роботи збройних сил Білорусі Вадима Лукашевича. 

Він заявив, що, за інформацією Міноборони Білорусі, Україна нібито стягує до білоруських кордонів війська, озброєння, військову техніку. Зокрема, за його словами, "у Житомирській області розміщені американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важка далекобійна артилерія та інша техніка".

"Крім того, ми знаємо про те, що ЗСУ розгорнули системи спостереження радіоелектронної розвідки поблизу наших кордонів, широко використовують безпілотні літальні апарати. Періодично вони, порушуючи кордон, залітають на нашу територію", - додав Лукашевич.

Міноборони Білорусі стверджує, що це може означати нібито "підготовку до проникнення на територію Білорусі диверсантів з України".

Київ ці повідомлення також не коментував.

Як повідомлялося, Лукашенко йде на загострення відносин із Києвом. Білоруський диктатор визнає анексовані території України частиною РФ.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті