"Гітлер" і "Путін" в одному куплеті: у Петербурзі пройшов "z-фестиваль" під прапором "ДНР"

У Петербурзі провели фестиваль «Російський прорив 2.0». Його організатори - Євразійський союз молоді - ультраправий рух, очолюваний рашистом Олександром Дугіним, офіційною ідеологією якого вважається неоєвразійство - доктрина, що поєднує в собі традиціоналізм, фашизм і націонал-соціалізм, - пише паблік «Осторожно, новости».

«Я люблю тебе, як Гітлер любив свою націю. Я люблю тебе, як Гітлер, коли тебе мацаю. Я люблю тебе, як Путін любив свою батьківщину. Я люблю тебе, як Путін, коли тебе мацаю» - ці рядки, які можна прийняти за пропаганду нацизму, насправді співав андреграундний виконавець, пританцьовуючи на сцені невеличкого клубу в Петербурзі, за його спиною висів прапор “ДНР”, що впав під час дійства на сцені.

Слухачі кричали «Гойда», читали напам'ять вірші "z-поета" Олександра Пєлєвіна і слемилися.

Наприкінці заходу зі сцени лунали рядки: 

«Як будь-якого росіянина, мене хвилюють дві жінки: 

лише Росія і смерть, що, втім, одне й те саме». 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті