Генсек НАТО підтвердив присутність військ КНДР у Курській області і закликав дві диктатури "негайно зупинити ці дії"

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив присутність військ КНДР у Курській області РФ. Про це він сказав на брифінгу 28 жовтня, з посиланням на власну кореспондентку пише "Суспільне".

"Сьогодні я можу підтвердити, що північнокорейські війська були направлені до Росії й що північнокорейські підрозділи були розгорнуті в Курській області. Розгортання військ з КНДР є значною ескалацією у справі проти цієї країни, щодо її тривалої участі в незаконній війні Росії й це є черговим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і небезпечним розширенням війни, яку веде РФ", - сказав Рютте.

Він закликав РФ і КНДР "негайно зупинити ці дії" й підкреслив, що поглиблення військової співпраці між цими державами становить загрозу як для індо-тихоокеанської, так і для євроатлантичної безпеки.

"Це підриває мир на Корейському півострові та підживлює російську війну проти України. Пхеньян вже поставив Росії мільйони боєприпасів і балістичних ракет, які розпалюють великий конфлікт у центрі Європи і підривають глобальний мир і безпеку. В обмін на це Путін надає Північній Кореї військові технології та іншу підтримку в обхід міжнародних санкцій. Це підкреслює важливість того, щоб демократії стояли разом, відстоюючи наші цінності і протистоячи спільним викликам безпеки", - сказав також Генсек НАТО.

У той же час він назвав розгортання північнокорейських військ у Курській області ознакою "відчаю" путіна.

"Понад 600 тисяч російських солдатів були вбиті або поранені у війні Путіна, і він не в змозі продовжувати свій наступ в Україні без іноземної підтримки. Це відбувається тому, що українці дають відсіч з мужністю, стійкістю і винахідливістю. Члени НАТО продовжуватимуть підтримувати вільну і демократичну Україну, тому що її безпека - це наша безпека", - сказав Рютте.

Він також зауважив, що вже була обговорена необхідність подальшого посилення військової підтримки України.

"Ми активно консультуємось з державами-членами Альянсу, з Україною і з нашими індо-тихоокеанськими партнерами щодо цих подій і ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією", - заявив Генсек НАТО.

Раніше повідомлялось, що НАТО проведе нараду з делегацією Південної Кореї у зв’язку з даними про війська КНДР в Україні.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті