Генпрокурор наказав провести службове розслідування після інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельниччини

Генеральний прокурор України Андрій Костін підписав наказ про проведення службового розслідування після поширення інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури. Про це повідомляє "Радіо Свобода".


Як повідомив Костін у Телеграм, службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується цієї обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.

Костін додав, що комісія з проведення службового розслідування вже розпочала збір інформації та документів для з’ясування цих обставин.

Раніше журналіст Юрій Бутусов заявив, що 49 прокурорів Хмельниччини, включно з обласним прокурором, оформили інвалідність, за його словами, «дахуючи» корупційну схему «Слуги народу» Тетяни Крупи у МСЕК та ПФ».

«Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи - згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Т.Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О.Крупи», – написав журналіст у своєму фейсбуці.

На початку жовтня стало відомо, що Державне бюро розслідувань підозрює керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах.

Було розпочато кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби.

Правоохоронці 5 жовтня затримали та повідомили про підозру в незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК). Згодом суд взяв підозрювану під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 мільйонів гривень.

Згідно з даними сайту Хмельницької обласної ради – МСЕК області очолює депутатка міської ради від фракції «Слуга народу» Тетяна Крупа. Її публічних коментарів щодо справи наразі немає.

Однак її адвокатка Анжеліка Моісєєва в коментарі для «Українських новин» заявила, що подала апеляційну скаргу рішення суду першої інстанції. За її словами, рішення про тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 500 мільйонів гривень порушує «принципи пропорційності та справедливості, закріплені в національному законодавстві та міжнародних правових актах», а вина Тетяни Крупи ще не доведена.

Як повідомлялося, на Хмельниччині викрито двох медиків на сприянні в отриманні групи інвалідності.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті