Генерали Залужний і Міллі обговорили "потреби Сил оборони для продовження боротьби з агресором"

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 3 січня провів першу у новому році телефонну розмову з генералом Марком Міллі, Головою об’єднаного комітету начальників штабів США. Про це Залужний повідомив у Телеграм.

За його словами, з генералом Міллі вони "обговорили потреби Сил оборони для продовження боротьби з агресором". 

Залужний зазначив, що розповів генералу Міллі "про зміни в оперативно-стратегічній обстановці, передусім в наземному та повітряному просторах України". 

"Важкі бої ведуться на рубежі Сватове-Кремінна, а також у напрямку Лисичанська. Найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар-Бахмут-Майорськ. Там ворог фактично по трупах своїх намагається просуватися вперед, але підрозділи Сил оборони ціною надзусиль стримують ворожий наступ", - повідомив Залужний.

За його словами, "на Донецькому напрямку нам вдалося утримати позиції навколо Авдіївки та продовжити контрнаступальні дії". 

"Ми надійно тримаємо оборонні рубежі на Запорізькому напрямку і докладаємо зусиль для захисту від ворожих обстрілів Херсону, передусім мирних мешканців та обʼєктів критичної інфраструктури міста", - підкреслив Залужний. 

Він додав, що ситуація на кордоні з республікою білорусь повністю контрольована.

Залужний також повідомив, що з 31 грудня по сьогоднішній ранок противник завдав 14 ударів крилатими ракетами і застосував 94 дрони-камікадзе типу "Shahed-136". 

"Подякував генералу Міллі за надані за його активного сприяння зенітні ракетні комплекси іноземного виробництва. Сьогодні вони рятують життя насамперед цивільних громадян України", - зазначив Міллі.

"Я високо ціную лідерство генерала Міллі у наданні Україні військової допомоги. Взаємна довіра та спільне бачення допомагають підвищувати спроможності українського війська обороняти мирні міста і села нашої держави, що є гарантією безпеки в усій Європі", - підкреслив Головнокомандувач ЗСУ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті