Фонд укриттів в Україні дозволяє захистити майже половину населення - ДСНС

З початку повномасштабного вторгнення фонд укриттів в Україні зріс утричі, що дозволяє захистити майже половину населення. Про це на брифінгу у Military Media Center сказав директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький, - повідомляє МВС у Телеграм.

За словами Вітовецького, якщо перед початком повномасштабного вторгнення на обліку було приблизно 20 тисяч захисних споруд, то станом на зараз їх вже понад 60 тисяч. 

Загальний фонд захисних споруд в країні складає понад 60 560 укриттів: з них більш ніж 5 200 сховищ, 14 тис. протирадіаційних укриттів, а також понад 41 тис. найпростіших укриттів і споруд подвійного призначення.  

Така кількість укриттів дає змогу забезпечити захист приблизно половини населення України. Тож наразі й надалі триває робота з нарощення фонду.

Як повідомлялося, в Україні лише 70% навчальних закладів забезпечені укриттями.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті