Філашкін: Торецьк російські загарбники знищили на 70%, там залишаються ще 3,5 тис цивільних

Місто Торецьк у Донецькій області на сьогодні російські загарбники знищили на 70%, там залишаються ще 3,5 тисячі цивільних. Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» заявив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, - повідомляє "Укрінформ".

«Місто Торецьк знищено на 70%. Людей два тижні тому там знаходилося 5,5 тис., а зараз там 3,5 тис. Люди виїжджають, але не так скоро, як би нам хотілося», - сказав очільник області.

Він зазначив, що і органи влади, і деякі підрозділи поліції, і рятувальники ДСНС під ворожими обстрілами, ризикуючи життям, продовжують вивозити цивільних мешканців у небезпечні райони.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини на початок червня 2024 року залишалося близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1,4 млн людей, з них майже 170 тис. дітей.

У Торецькій міській територіальній громаді від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на сьогодні, 24 липня, від ворожих обстрілів загинули 178 мешканців, 548 людей зазнали поранень.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті