ФБР поки не може з’ясувати мотиви Томаса Метью Крукса, що стріляв у Трампа

ФБР досі не може пояснити мотиви 20-річного Томаса Метью Крукса, який стріляв у кандидата в президенти США Дональда Трампа під час його передвиборчої промови. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Reuters.

Як зазначається, за словами знайомих хлопця, він був тихим і сумлінно виконував свою роботу.

Відомо, що Крукс працював помічником з дієтичного харчування у будинку для літніх людей поблизу свого рідного міста Бетел-Парк, штат Пенсільванія. 

«Ми шоковані та засмучені, дізнавшись про його участь, оскільки він виконував свою роботу без нарікань», — сказала адміністраторка Центру медсестер та реабілітації Бетел-Парк Марсі Грімм.

У 2022 році хлопець закінчив середню школу з репутацією «яскравого», але «спокійного» учня. Джим Кнапп, який пішов на пенсію з посади шкільного радника в середній школі Бетел-Парк у 2022 році, розповів, що Крукс завжди був «тихим, як церковна миша», «шанобливим» і тримався осторонь великих компаній, хоча й мав кілька друзів.

За його словами, Крукс ніколи не висловлював політичних уподобань, тоді як інші діти могли носити одяг на підтримку Трампа або чинного президента США Джо Байдена.

«Його не обзивали інші діти, з нього не знущалися», — додав Кнапп.

Один з однокласників хлопця також розповів, що Крукс не виявляв особливого інтересу до політики, а натомість цікавився комп’ютерами та відеоіграми.

«Він був надзвичайно розумним. Ось що мене справді збентежило, це був дуже-дуже розумний хлопець, практично відмінник», — сказав його однокласник, додавши, що Крукс ніколи не казав «нічого божевільного».

Водночас із відкритих джерел відомо, що хлопець був зареєстрований як виборець Республіканської партії у Бетел-Парк і мав уперше взяти участь у голосуванні на президентських виборах 5 листопада.

Батько Крукса є зареєстрованим республіканцем, а його мати визначає себе демократкою. У 17 років хлопець зробив пожертву розміром 15 доларів на Демократичну партію.

ФБР заявило, що профіль стрілка у соцмережах не містив погрозливих висловлювань, а також не свідчив про проблеми із психічним здоров’ям. У ФБР підтвердили, що Крукс діяв сам. В автомобілі підозрюваного знайшли також «підозрілий пристрій», який оглянули вибухотехніки.

Як повідомлялося, підозрюваний у замаху на Трампа перебував у Республіканській партії США. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті