Євросоюз виділятиме Україні 1,5 млрд євро щомісяця – Politico

Європейська комісія працює над виділенням півтора мільярда євро Україні щомісяця протягом 2023 року. Про це 10 жовтня повідомляє Politico.

"Надання короткострокової допомоги у вигляді макрофінансової допомоги Україні досі здійснювалося на разовій основі. Враховуючи постійну потребу у допомозі, потрібно розглянути більш структуроване рішення, яке дозволить досягти вищого ступеня передбачуваності", - заявив єврокомісар з бюджету Йоганнес Ган

Саме тому він працює з країнами ЄС над рішенням, яке дозволить мати більш структуровану, передбачувану та автоматизовану підтримку принаймні наступного року. Зараз комісія обговорює з міністерствами фінансів країн ЄС, як можна було б надати підтримку Україні на постійній основі. При цьому загальна сума, а також частка грантів чи позик все ще обговорюються.

Окремо зазначається, що представники України раніше вказали, що у 2023 році бюджет відчуватиме дефіцит у 3,5 мільярда доларів щомісяця. У США вже пообіцяли покрити півтора мільярда від цієї суми і тепер просять європейців зробити те саме.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС інтегрує допомогу Україні до свого бюджету на 2023 рік.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті