Евакуація цивільних з Куп'янського напрямку триває, люди отримують усе необхідне - голова Харківської ОДА

Евакуація цивільних з Куп'янського напрямку триває, люди отримують усе необхідне. Про це у Телеграм повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

"Триває евакуація цивільних з Куп'янського напрямку. Разом з волонтерами по-максимуму доводимо населенню необхідність виїзду, оскільки ворог збільшив обстріли. Люди, які евакуюються, отримують усе необхідне, починаючи від постільної білизни, завершуючи юридичною підтримкою, щоб вони набули статус ВПО та отримали право на усі виплати. Волонтери особливу увагу приділяють людям з інвалідністю. Вкотре дякуємо всім організаціям!", - зазначив голова ОДА.

Він акцентував, що росіяни розповсюджують фейкову інформацію, що при евакуації людей нібито довозять лише до вокзалів і там кидають напризволяще.

"Це абсолютна неправда. Люди, які уже евакуйовані, телефонують своїм родичам і знайомим та пояснюють правдиві умови евакуації", - підкреслив Синєгубов.

Він також повідомив, що сьогодні вдень прямою наводкою з танка було обстріляне селище Козача Лопань в Харківському районі. "На щастя, з того житлового будинку, куди він поцілив, люди виїхали і це врятувало їм життя. Тому ми наголошуємо, що евакуація необхідна", - закликав голова ОДА.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті