Ердоган заявив, що Туреччина готова сприяти переговорам РФ і України для досягнення миру

Туреччина готова стати учасником переговорів між Росією та Україною для досягнення миру. Про це заявив 26 вересня турецький президент Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на видання "Дейлі сабах".

"Туреччина, головний прихильник досягнення миру між Росією та Україною, готова взяти участь у переговорах між двома країнами та хоче бути причетною до процесу зі встановлення регіонального миру", - сказав Ердоган.

Напередодні на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, як інформувала пресслужба турецького президента, Ердоган, говорячи про війну, Ердоган наголосив, що "Туреччина готова виступити з найрізноманітнішими ініціативами, зокрема взяти на себе роль посередника для досягнення міцного і справедливого мирного врегулювання".

Ердоган зазначив, що підтримує суверенітет України, і нагадав, що Анкара від самого початку заявляла, що єдиний шлях до миру - це діалог.

Нагадаємо, раніше у МЗС Німеччини окреслили ключові моменти можливих мирних переговорів між Україною та РФ. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті