Ердоган провів телефонні переговори з путіним та закликав його до одностороннього припинення вогню в Україні

Президент Туреччини Реджеп Ердоган провів телефонну розмову з главою РФ Володимиром путіним. Про це 5 січня повідомляє турецька агенція "Анадолу".

"В Управлінні зв'язків Адміністрації президента Туреччини повідомили, що лідери двох країн обговорили питання енергетики, стан та перспективи турецько-російських відносин, а також регіональні процеси, у тому числі російсько-українську війну та Сирію", - повідомляють журналісти.

Ердоган наголосив на успіхах діалогових ініціатив у рамках російсько-української війни. Зокрема, він навів за приклад "зерновий коридор", масштабні обміни полоненими та формування зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

Турецький лідер у розмові з путіним також назвав кроки, які призведуть до миру та діалогу. Насамперед йдеться про одностороннє припинення бойових дій з боку РФ, але також і справедливе врегулювання розбіжностей між сторонами.

Також сторони обговорили розвиток енергетичної інфраструктури Туреччини та створення газового хаба спільно з РФ. Ще однією темою обговорення стало сирійське питання. Стосовно сирійського питання Ердоган зазначив, що для конкретних результатів щодо Сирії, режим Башара Асада має зайняти конструктивну позицію та реалізувати низку кроків у політичному процесі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після розмови із Зеленським Ердоган пообіцяв дати Україні гуманітарку та допомогти пережити зиму.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті