Електронний і паперовий військово-обліковий документ мають однакову юридичну силу - Міноборони

Електронний військово-обліковий документ у застосунку мобільного телефону або роздрукований рівнозначні документу в паперовій формі та мають однакову юридичну силу. Про це 31 липня заявив Директорат цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України.

"Наявність в особи військово-облікового документа в електронній формі, зокрема, у відповідному застосунку мобільного телефону, або у вигляді роздрукованого військово-облікового документу з QR-кодом, є рівнозначним військово-обліковому документу у паперовій формі, оскільки усі вони мають однакову юридичну силу", - йдеться в повідомленні.

У відомстві також зазначили, що військово-обліковий документ в електронній формі дає змогу уповноваженим працівникам ТЦК та СП, Нацполіції та Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких електронних засобів (телефони, планшети), на які можна встановити застосунок "Резерв+" і в яких є камера.

Також під час формування списків військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, роботодавці можуть використовувати військово-облікові документи працівників в електронній формі.

"Для цього військовозобов’язаний може надавати роботодавцю свій військово-обліковий документ як у паперовій, так і в електронній формі (у тому числі роздрукований)", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, у Резерв+ відтепер доступний статус бронювання

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті