Екскомандиру терористичного угруповання "Спарта" Жогі повідомлено про підозру

СБУ повідомила про підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору соратнику ліквідованого терориста Мотороли Артему Жогі. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 8 грудня.

"Служба безпеки задокументувала нові злочини колаборанта Артема Жоги – очільника так званої "народної ради днр" у тимчасово захопленому Донецьку. Основним його завданням на цій «посаді» є поширення кремлівського режиму під виглядом роботи псевдопарламенту на тимчасово окупованій частині регіону", - зазначається у повідомленні.

Також, за інформацією СБУ, він бере безпосередню участь у розподіленні "бюджетних" видатків місцевої окупаційної адміністрації РФ на потреби військових формувань країни-агресора.

За даними слідства, Жога ще у 2014 році підтримав терористів на сході України та разом із сином вступив до угруповання "Спарта". Там він зблизився з терористом "Моторолою" та став його близьким другом і соратником. Згодом він сам очолив терористичне угруповання.

СБУ встановлено, що 9 травня минулого року Жога їздив до Москви, щоб отримати з рук путіна зірку героя РФ, якою окупанти посмертно нагородили його сина.

Також він був присутній у кремлі під час підписання президентом РФ так званого "договору про вступ до складу росії" тимчасово окупованих територій України.

У 2023 році зловмисник взяв участь у незаконних виборах у Донецьку від кремлівської партії "єдина росія", за підсумками яких Жогу призначили "головою псевдопарламенту ДНР".

"Оскільки зловмисник переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для його покарання", - зазначили у СБУ.

Як повідомлялось раніше, бойовик "ДНР" Жога попросив путіна "піти на вибори". Останній погодився.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті