Екс-нардепу Мураєву повідомили про підозру в держзраді

Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді екс-нардепу Євгену Мураєву. Про це 25 липня повідомляє прес-центр СБУ.

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України.

Зазначається, що він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах РФ.

"Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені", - наголосили в СБУ.

Саме тому, йдеться у повідомленні, на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО та після тривалих незалежних експертиз підтверджено факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України.

Екс-нардепу повідомили про підозру за статтями "державна зрада" та "порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, інвалідності та за іншими ознаками". Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, восени 2022 року співробітники СБУ провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті